Архитектурен проект на едноетажна къща с дървена конструкция

 
      
 image image image image    
 
 
Архитектурен проект на къща за семейство с две деца, момче и момиче. Проектът представлява едноетажна къща с дървена конструкция, двускатен покрив и стоманобетонна плоча, без сутерен. Къщата ще е свободностояща в парцела, който е част от вилна зона край Варна. Теренът е идеално равна поляна, в близост се намира морския бряг.
 
Решихме да разположим къщата в северната част на парцела, за да се обособи южен двор и веранда покрита с пергола. Разпределението е развито в правоъгълник с площ 130 кв.м и включва 3 спални, дрешник, 2 бани и дневна с кухня и трапезария. Стените и покрива се предвижда да са с дървена конструкция, покривното покритие ще е метално, система двоен фалц, и ще продължи по западната и източната фасада като фасадна облицовка. Олуците ще са стоящи, а водосточните тръби ще са вградени в четирите краища на обема на къщата. Северната и южната фасади ще са облицовани с дърво. По западната и източна фасада се оформят полуотворени покрити ниши, които се предвижда да действат като складчета - за боклук, контейнери за дъждовна вода, дърва за огрев, велосипеди.
 
За повече естествена светлина сме предвидили големи витрини на юг, дълги хоризонтални прозорци по протежението на коридора-антре, прозорци към баните. Зад кухнята сме обособили малко килерче-морко помещение, от което с корабна стълба ще може да се достига до подпокривно използваемо като склад  пространство. В дневната и двете източни спални сме избрали да оставим покривната конструкция видима.
 
В разработката на интериора, което е следващата ни стъпка, ще ви покажем как сме решили вътрешното пространство.


 image  image image  image

  
 
Реализацията вече е стартирана. Следете нейното развитие със снимков материал тук
 
Архитект: Галя Борисова