Интериорен дизайн на апартамент 81 кв.м

Идеята на този проект бе да се създаде модерен и практичен интериор. Проекта включва кухня с трапезария и дневна, спалня, детска, антре, баня и тоалетна. Апартамент се намира в София и е обединение на два по-малки апартамента.


КУХНЯ, ТРАПЕЗАРИЯ И ДНЕВНА

Тук са обединени три зони: готвене, хранене и почивка. Идеята ни е цветовете да са изчистени и да заложим на бежовите тонове. Интересен акцент е декоративния тапет в същите цветове. Формата на тавана е от гипскартон с изчистени, но сложни линии, които се раздвижват с вградените лунички и нетрадиционните висящи осветителни тела. Кухнята е традиционна „Г” образна. Различното тук са четирите декоративни ниши с лунички. Наш дизайнерски проект са кафе масичката и масичката под телевизора. Те са интересно съчетание от стъкло и MDF. Меката мебел може да се трансформира в легло, благодарение на модулната си система, като по този начин няма неудобните разтегателни механизми, а комфорта се запазва. В дневната решихме да направим един по-голям шкаф, който да се използва за съхранение на необходимите неща в дневната.

picture picture picture picture


СПАЛНЯ

Изборът за спалнята е тапицирано легло, като и тук цветовете са също в бежово. Използвани са лунички, скрито осветление, висящо и настолно осветително тяло, защото за спалнята е важно да има възможност да се регулира осветеността според различните нужди. Тук е разположен и голям гардероб с плъзгащи се врати за по-голям комфорт и компактност.

picture picture picture picture

ДЕТСКА

За детската стая заложихме на жълтия цвят. Интересна е идеята с гипсокартон по стената и тавана. Търсехме асоциация с надупченото швейцарско сиренe. В тон с тази идея са висящите осветителни тела с мишки. Това е един различен и много свеж интериор за дестка стая.

picture picture picture picture

БАНЯ

С цел да се разшири банята се наложи да се приобщи част от спалнята и по този начин имаше достатъчно място да се сложи хидромасажна вана. Заложихме на връзката с природата и използвахме зеления цвят. Шкафчетата са от лакиран MDF и са в тон с фаянса, така се продължава идеята на цялата визия на банята. Флоралният фриз придава на банята художествено звучение. Поради липсата на място за душ кабина са използвани две съклени отваряеми крила, два линейни сифона, вграден и подвижен душ - интересно решение за ограничени пространства.

picture picture picture picture

ТОАЛЕТНА

За предаде простор на това тясно помещение са използвани светли тонове на фаянса. Вграденото казанче се допълва с вградените шкафчета от лакиран в бяло MDF, и заедно затвърждават изчистената визия. Тъмната линия минаваща през средата на помещението разчупва обстановката.

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.