Интериорен дизайн на апартамент с площ 45 кв.м, гр. София


Целта при този проект e да се разпределят по-функционално помещенията според изискванията на клиентите. Проекта включва дневна, кухня и коридор. Дневната и кухнята са две отделни стаи, които са обединени в едно за да се създаде ново помещение за спалня. Резултата е спалня с площ 10 кв.м и дневна с кухня с площ 27 кв.м. Преградата между двете обособени помещения е лека конструкция от гипсокартон.


Д
невна и кухня


Основната идея е да се следва един стил, който да продължава в целия апартамент и по този начин да обедини и да свърже всички помещения. След разделението вече ясно са обособени трите зони: готвене, хранене и почивка. По този начин вече има нужната свобода за всяка зона. Ходовата линия е чиста и достъпа от спалнята и антрето е безпроблемен. По цялата дълга стена на помещението има остъкление, затова освен просторно то е и много слънчево, като свежите цветове и дървесни декори го правят уютно и приятно. Стените са в тревно зелено,мебелите са с дървесен декор, съчетан в дневната с бял гланц, а в кухнята със зелен мат. Малка стена облечена с декоративни тухлички разделя визуално помещението и зоната за почивка от тeзи за готвене и хранене. Осветлението е решено с вградени лунички, като в допълнение към тях има и висящи тела над зоната за хранене и зоната за почивка.


Спалня

И в антрето е използван същият стил. Стените също са светло зелени, а пода и тавана светли. Голяма част от пространството тук е използвано за големи и удобни шкафове. Корпусната мебел заедно с вратите са бели и приятно изпъкват на зеления фон. Интересни са подвижните закачалки за дрехите, разположени на вградени в портаментото релси, те могат да се махат, добавят и преместват в зависимост от нуждите. - See more at: http://indesign.bg/jilishten_interior_10#sthash.DfRI8UUK.dpuf


Апартаментът е на последния етаж като прозореца осветява цялата стая и заедно със светло зелените стени се получава илюзия за повече пространство. Функцията на това помещение е изцяло само за почивка и спане, затова централно място тук заема леглото. Зад врата е поместен голям гардероб, с две двойни врати до тавана, които са частично огледални.


Антре

И в антрето е използван същият стил. Стените също са светло зелени, а пода и тавана светли. Голяма част от пространството тук е използвано за големи и удобни шкафове. Корпусната мебел заедно с вратите са бели и приятно изпъкват на зеления фон. Интересни са подвижните закачалки за дрехите, разположени на вградени в портаментото релси, те могат да се махат, добавят и преместват в зависимост от нуждите.


picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

Аранжировка преди проекта:

picture
Аранжировка след проекта:

picture