Интериорен дизайн на апартамент с площ 110.66 кв.м


Идеята при проектирането на този апартамент беше да създадем светъл и просторен интериор. Проектът вкючва дневна с кухня, спалня, две детски стаи, баня, тоалетна и антре. Жилището се намира във Варна и е част от модерен комплекс.


ДНЕВНА и КУХНЯ


Основното изискване за това помещение беше да има много свободно пространство. Докато стигнем до финалния вариант преминахме и през други разпределения, но при това смятаме, че изпълнихме в най-пълна степен заданието.

Прозорците са от тавана до пода и те осигуряват хубава панорамна гледка към Варна и околностите и. Решихме да се възползваме от условията и разположихме масата за хранене до тях с идеята, че семейните вечери ще са по-приятни ако семейството има възможност да се любува на осветената морска столица през ноща..

picture picture picture picture

Кухнята е голяма и идеята беше тя да не се натрапва много и да се слива с цялостния интериор. Бар плотът е много красив и перфектно допълва тази красива кухня.

Друго изискване на клиентите беше да има задължително библиотека (винаги е удоволствие да се работи с четящи хора). Разположихме я в близост до зоната с меката мебел, където е и най-приятното място да четене. Този кът го облицовахме с камък и по този начин създадохме интересна и самобитна атмосфера.

picture picture picture picture

Акцентът в дневната е осветлението. Използвахме външни луни и така избегнахме смъкването на тавана и имахме възможност да направим кръгове от гипсокартон със светещ опънат таван. А те създават наистина различна и много разчупена обстановкаСПАЛНЯ


Това помещение е много малко и тук се постарахме да създадем свежо и приятно място за спане без да струпваме излишни мебели и декорации. Основното изискване за спалнята беше да има малък работен кът с място за книги. Решихме да не използваме стандартна библиотека, защото тя ще заеме много място и ще натежи. Използвахме раздвижени поставки от правоъгълници с различен размер и декор. Самия кът е свързан с леглото и така се създава усещане за компактност на мебелите.

picture picture picture picture

Гардеробната е със странна триъгълна форма, но въпреки това успяхме да я оползотворим и да я затворим с плъзгаща огледална врата.Детска стая 1


Това е стая за 4 годишно момченце, което проявява интерес към неща присъщи за по-големи деца като наука и техника. Основен акцент е стикера на голям Трансформърс. Тази идея е развита на тавана като използвахме гипсокартон с формата на светкавица. Все едно лазера от бластера на трансформърс е прорязал тавана.

picture picture picture picture

При проектирането мислехме в перспектива, защото малкия юнак скоро ще е ученик и направихме кът за учене. Поради интереса към науката направихме бюрото е с голям плот за да има място за големи експерименти и осигурихме доста места за книги. За да не се наложи скоро да се сменят мебелите с порастването на детето ги направихме по-младежки и разчупени за да избягаме от традиционното. От опит знаем, че децата имат много силно развито чувство за индивидуализъм.Детска стая 2


Втората детска стая е за момче в първи клас. Основната идея тук е футбол. Освен с цветовете и стикера на футболист предадохме основната идея с настилката.

picture picture picture picture


БАНЯ

Банята е в класически цветове – бяло и синьо. Тя е голяма и имахме възможност решим проблема със изчакването за сутрешния тоалет за голямо семейство. Направихме шкаф с две мивки и в зоната за къпане сложихме два душа. Относно визията банята представлява разделение на две части – бяла и синя, които се срещат в средата на помещението.

picture picture picture picture


Тоалетна

Тук монтирането на вграденото казанче ни даде възможност да разчупим визията със „S – образна“ ниша и оранжеви плочки. Другите стени са с бели плочки защото в това малко пространство цветния фаянс ще смали площта още повече.

picture picture picture picture


АНТРЕ

До тоалетната имаше ниша за перално помещение, но ние изградихме от ъгъла на тоалетната до входната врата общ корпус, в който поместихме пералня, бойлер (за който нямаше място в тоалетната), място за мръсни дрехи, шкафове за съхранение на дрехи, малка гардеробна и две декоративни ниши. Оцветихме антрето в светло жълто за да посреща домът своите собственици и техните гости винаги с усмивка.

picture picture picture picture picture picture picture picture


Аранжировка след проекта за интериорен дизайн:

Мебелите са по проект на студио INDESIGN.