Интериорен дизайн на таванско помещение с площ 63.24 кв.м.


Това таванско помещение се намира в къща и идеята на собствениците беше да се проектира така, че да може да се ползва за различните нужди на всички членове на семейството. Целта ни беше да създадем многофункционално пространство. Проекта се намира във Варна.

picture picture picture picture

Идеята беше това помещение да се ползва за срещи с приятели, фитнес студио, младежки купони, работен кът, за развлечения и почивка или просто човек да се усамоти сам със себе си.

picture picture picture picture

Заоблените арки на прозорците и на трегерите наложиха използването на овални форми в интериора. Самото пространство е доста слабо осветено и затова стените, тавана и пода са светли. Използвахме лъскав опънат таван за да може светлината, която влиза през прозорците да се отразява в помещението. Осветлението е от външни лунички, за да не отнемаме от височината и на без това ниския таван – 2,45 м.

picture picture picture picture

До меката мебел имаше ниша, която обособихме като килер, за рядко използвани неща. Там вградихме и малък хладилник за да е близо до дивана. Бижуто на интериора е бара със скрито осветление. Стената зад него е с декоративен камък. За обслужването на бара има 3 светещи ниши и шкафче със стъклена зелена вратичка.

picture picture picture picture

Получи се просторно и приятно пространство за да може всеки от семейството да има кът за своето хоби. Дори има и малка тоалетна.

picture picture picture picture

Баня

Банята е малка, но свежите цветове на плочките създава илюзия за по-голяма площ. До мивката в ляво има шкаф, в който са скрити пералнята и бойлера, а между тях има място за принадлежности за почистване. Интересно е огледалото. Зад него има 3 ниши за тоалетни принадлежности, а огледалото е изрязано с тяхната форма, където има ниши. Получи се интересно и практично решение..

picture picture picture picture

Аранжировка след проекта за интериорен дизайн:

Мебелите са по проект на студио INDESIGN.