Интериорен дизайн на мезонет с площ 134,48 кв.м


Идеята на този проект беше да се получи модерно градско жилище за голямо семейство. Мезонетът се намира в Бургас и включва: 3 спални, тоалетна, 2 бани, 2 дневни и тераса. В това жилище почти нямаше помещение с правилна форма, което доведе до много преустройства и трудности.

Проектът включва спалня, детска стая, баня, тоалетна и антре. За да използваме максимално пространството се наложиха промени свързани с местене на врати и приобщаване на терасата към детската стая.

Ниво 1

Дневна

picture picture picture picture

Това помещение беше много малко и изключително не функционално. Затова приобщихме терасата и така вече успяхме да намери място за нужните зони. Клиентите искаха отоплението на мезонета да е с камина, поради което не остана много място за кухнята. От антрето имаше два входа към дневната, но решихме да оставим един. Спечелихме още една стена, която използвахме за кухненски шкафове и мивка. Така кухнята стана двуредова и на втория ред сложихме вграден хладилник, котлон, фурна и микровълнова печка. Другия вход също го променихме и използвахме стъклена врата с дървени летвички. Така стана много по-светло и просторно в дневната. На терасата обособихме зона с котлон и абсорбатор за по-миризливо готвене.

picture picture picture picture

СПАЛНЯ

Това е една от най-малките спални, които сме проектирали. След като сложихме гардероб и леглото не остана място за тоалетка, ТВ модул и други шкафове. Клиентите държаха да имат телевизор и затова използвахме проектор с ТВ тунер, който поставихме на тавана, а на отсрещната стена ще има eкран, който ще се прибира с дистанционно. Когато се прибере екрана зад него ще има картина, която ще скрива идеята.

picture picture picture pictureДетска стая

Тази стая е за 4 г момиченце. Идеята ни за това помещение е да създадем безопасна и приятна обстановка за детето. Детската стая и спалнята имат обща тераса и ние приобщихме половината от нея за да разширим стаята. Полученото пространство го обособихме като място за игра и го напрdвихме много весело с цветни тапети. Всички мебели са с обли и няма ръбове за да няма детски сълзи. В стаята имаше една ниша, в която вградихме гардероб, така използвахме масксимално даденостите на стаята като съответно не отнехме от обитаемата площ. Изискане на клиентите беше за детското легло да има възможност да се изтегля друго легло и на него да спи майката при нужда.

picture picture picture picture

Тоалетна

Това помещение се намира под стълбището към второто ниво и е трудно използваемо. Най-добре е да се ползва за тоалетна. Казанчето за тоалетната и бидето са вградени и така се отвори възможност да сложим шкаф над тях в образувалата си ниша.

picture picture picture picture

Баня 1

Това беше килер, който се превръща в баня или по-точно място с душ. Преди да проектираме това помещение ВИК специалист прокараха вода в него и потвърди, че може да изпълнява новата си функция. Плочките са бели, душа е вграден със слушалка за поддръжка.

Ниво 2

Дневна

Това беше голяма тераса, която трябваше да се превърне на дневна и зимна градина едновременно. Терасата се разделяше от вътрешните помещения от дограма, която махнахме. Трите колони ги декорирахме с дървени летвички, като продължение на идеята от дневната от ниво 1. Имаше възможност да се прекара вода и да се сложи бар плот с мивка за приготвене на коктейли и бързо хапване. Терасата е остъклена с метални конструкции, които са с височина 3,5 м. Идеята беше да има много светлина и въздух.


СПАЛНЯ 2

picture picture picture picture

Това е стаята за тинейджър, който е фен на автомобилите. От стената по тавана върви декорация от бели и черни квадрати, които имитират черно-белия флаг, който се размахва на финала при автомобилните състезания. Нощното шкафче е с формата на автомобилна гума. Различен е и прозореца– направихме го овален.

СПАЛНЯ 3

Интeриорът подсказва, че това стая за младеж, който е студент. Дизайнът на тази стая съответства на буйния младежки дух присъщ за младостта.

picture picture picture picture

Баня 2

Това е най-голямата баня и тук условието беше да има вана. За да се случи това трябваше да разширим помещение за сметка на автомобилната стая. Компромисът беше да се използва една дълбока ниша, в която освен гардероб не може да се сложи нищо друго. Така, в крайна смтка тинейджърската стая не „пострада“ сериозно, просто нишата, в която е гардероба стана по-плитка.

Тераса

picture picture picture picture

Двете спални имаха по една малка тераса, които се обединиха и се изгради на ново една голяма. Парапета е по-интересен с вградено осветление.Аранжировка след проекта за интериорен дизайн, етаж 1


Аранжировка след проекта за интериорен дизайн, етаж 2

Мебелите са по проект на студио INDESIGN.