Интериорен дизайн на апартамент с площ 41.98 кв.м


Проектът се намира в Пловдив и представлява стара гарсониера, която ще се ползва от тийнейджър. Апартаментът е в съседство до жилището на родителите, които искат да дадът по-голяма свобода на големия си син. Поради тази причина няма кухня и това се отрази положително на интериора в дневната.

Дневна

Тук приобщихме терасата и спечелихме допълнително пространство. Прозорците са панорамни от тавана до пода и затова решихме тук да е мястото за учене с голямо и нестандартно бюро. То е бяло, „Z“ образно и започва от таван и завършва на пода. Идеята ни беше бюрото да се слее с останалите елементи в интериора и да не е скучна и досадна мебел. По този начин искахме да пренесем това усещане за нещо интересно и готино към ученето и да покажем, че то не е скучна и досадна работа.

picture picture picture picture

Искахме да има усещане за свобода и това да е пространство за забавления. Затова се опитахме да направим тази зона по-различна. За осветление използвахме двоен светещ опънат таван и лунички (в зоната за учене има две насочващи осветителни тела, защото там има по-голяма нужда от светлина), а кафе масичката е по наш дизайн от MDF.

СПАЛНЯ

Имахме изсикване леглото да е на нивото на прозореца и затова го повдигнахме на стъпало. Стаята е малка и стана още по-малка след като сложихме голям гардероб. Идеята ни беше интериора да стане интересен благодарение на мебелите. Използвахме цветни елементи от квадрати и правоъгълници по леглото, скрина и гардероба. За стената слещу леглото доразвихме идеята с различни по размер, цвят, отворени и затворени шкафчета.

picture picture picture pictureБаня

Идеята беше да използваме ламинират паркет за банята, но после променихме нещата и използвахме плочки имитиращи този ефект. Поради това и цветовете са в тези тонове.

picture picture picture picture

Антре

В антрето използвахме максимално всяко кътче за шкафчета.

picture picture picture