Интериорен дизайн на апартамент с площ 114,2 кв.м.


Апартаментът се намира във Варна и е в близост до морската градина с много хубава гледка към морето. Клиентите харесват синьо, сиво и естествени материали – затова наблегнахме на тези изисквания.

Собствениците (4 членно семейство) на този апартамент притежават и съседното жилище, което ще е фотографско ателие. Това има голямо значение за интериора, защото част ателието е приобщено към дневната и спалнята. Допълнително бойлера и котелното (за отоплението) са също в ателието, което освобождава доста пространство в апартамента за живеене.

Самият интериор е много изчистен без форми от гипсокартон по таваните. Наблегнахме на естествените материали: настилката в целия апаратмент е паркет от естествен дъб, по-голямата част от мебелите и масата за хранене също са дъб и каменна облицовка в дневната и антрето.


Интериорът на дневната е вдъхновен от три неща: фотография, книги и вино. Около тях се върти и цялата идея за проектиране на това помещение. Домакинята е фотограф и снимките по стените в целия апартамент са нейни фотографии. Съчетахме по интересен начин виното и книгите, като направихме библиотека, която е и за книги и бутилки. Освен стандартния кът за четене на книги на дивана, направихме и още едно подобно място. До телевизора и под прозорците на спалнята скрихме по ефектен начин конвектора и се получи ефектна лежанка от дървени дъбови летви, която в малки рафтчета.

Интересното тук, е че спалнята е вътрешно помещение в дневната. Вратата към нея също е от дневната, а трите стени са с каменна облицовка. Тук няма гардероб, защото в антрето има голяма гардеробна.

Децата са в тинейджърска възраст и с различни интереси. Двете детски стаи са вдъхновени от рок музиката – в двете присъства китарата. Леглата са с диодно осветление отдолу, което очертава техните габаритите, когато в стаите е тъмно. Момичето се интересува от египетска митология и се опитахме да вплетем някои мотиви в интериора.

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture pictureРазпределение на апартамента:

picture