Интериорен дизайн на апартамент с площ 49,3 кв.м


Този проект включва дневна, кухня, антре, килер и две тераси и се намира във Варна. Желанието на собствениците беше това да е ваканционно жилище за почивка на морето. Апартаментът е старо строителство и трябваше да направим сериозни промени за да спазим изискванията на клиентите.


Ето какво направихме. Затворихме вратата от антрето към дневната така намерихме място за голям ъглов диван. Премахнахме вратата от антрето към кухнята, която само ограничаваше пространството. Затворихме и приобщихме голямата тераса към дневната и кухнята. По този начин получихме място да изнесем част от кухнята, бар плота и трапезарията на терасата. Прехода между кухнята и дневната го разширихме за да може да се гледа телевизия от бар плота.


Зад дивана започва „П“ образна фигура от лакиран бял MDF, която продължава на тавана и стига до телевизора. Освен чисто визуален ефект тя има и няколко функции. Зад нея се прибира плъзгаща врата, която ще разделя при нужда дневната и кухнята. Благодарение на нея скрихме комуникациите за телевизора и ел.изводите за луничките. Кафе масичката е интересна и представлява 4 затворени обема, които се отварят с push механизъм на горе. До масата за хранене трябваше да има интересна етажерка със затворени и отворени обеми. С различните форми и цветове мисля, че се получи интересно.


Мебелите в целия апартамент са от лакиран бял MDF. Настилката е една навсякъде и е тъмен ламинат.


Дневна

picture picture picture picture


Кухня


Кухнята е изцяло в бяло. Успяхме да намерим място за всички необходими уреди, включително вграден хладилник, пералня и миялна, които са до фурната. Използвахме бар плота и като място за съхранение от едната страна със чекмеджета, а от другата оставихме свободно пространство за по-голямо удоволствие при седене.

picture picture picture picture


Антре


Едната стена беше ужасно крива и трябваше да я „изправим“ с гипсокартон. А от другата страна се получи начупена стена, защото излизаше настрани вградения хладилник. Там също се намираше и ревизионния отвор. изравнихме стената чрез стена от гипсокартон до хладилника и отваряема врата от лакиран бял MDF, която да скрива ревизионния отвор.

picture












Гардеробна в спалнята


picture picture



pinterest-9528c.html