Интериорен дизайн на апартамент 83 кв.м от INDESIGN, гр. Варна.

Целта на този проект за интериорен дизайн е да се проектира изчистен и стилен интериор. Помещенията, които са проектирани са кухня с трапезария и дневна, спалня, детска, антре и баня. Този проект е доказателство, че можем да направим интериорен дизайн на обект извън Варна. Този апартамент е в сърцето на долината на розите - Казанлък.


КУХНЯ, ТРАПЕЗАРИЯ И ДНЕВНА

Интересното тук е, че няма врати между тези помещения и реално те са обединени в едно пространство. Двете отличителни неща в дневната са аквариума и каменната облицовка на стената зад телевизора. Зад аквариума оформихме приятен кът за четене с библиотека и с изглед към терасата. Изборът на мека мебел е мултифункционална модулна система, която позволява да се трансформира в легло за двама. Така винаги има приятно място за окъснели приятели. Трите линии от гипсокартон завършват с акцента в интериора – страхотни висящи осветителни тела.

picture picture picture picture

Пространството за кухня е малко, но успяхме да поберем всичко необходимо и да проектираме кухня според стандартите на DYNAMIC SPACЕ и изискванията за кухненските зони. Според тази система подредбата на кухненските зони е следната: зона „Съхранение” и зона „Запасяване” - тук се държат всички продукти, които се използват за приготвяне на храната и кухненските принадлежности, тези зони включват хладилник и различни шкафове; следва зона „Миене” - тук се измиват продуктите; зона „Подготовка” - тук се подготвят продуктите за готвене, тази зона включва работния плот и зона „Готвене” - това е сърцето на всяка кухня, където се готви храната, включва – котлони, фурна, микровълнова печка, абсорбатор. В този проект движението е от ляво на дясно, вадят се продуктите от хладилника, измиват се, подготвят се за готвене и се готвят. Голямото предимство на кухнята е прозореца пред зоната за „Миене”. Използвани са механизми с плавно прибиране на шкафовете, които много улeсняват работата. Интересен вариант е абсорбатора с вертикален дизайн. Пространството за хранене позволява голяма и масивна маса за посрещане на повече приятели.СПАЛНЯ

Спалнята също е малка, но с интересно решение. Големият гардероб с плъзгащи се огледални варти създава впечатление за повече пространство. Сигурно ще има хора, които няма да одобрят огледала в спалнята, но да не забравяме, че всеки проект е за конкретно пространство и според специалният вкус на определени клиенти. С поставянето на телевизора в гардероба, се спестява място, а и при желание може да се скрие. Тук различното е използването на декоративен тапет на стената зад леглото и на тавана.

picture picture picture picture

ДЕТСКА

За детската стая заложихме на шарен декоративен тапет и се получи много приятно. Забавният момент е „дървото на знанието” както го нарекохме заедно с клиента. То представлява интересна етажерка - библиотека за книги.

picture picture picture picture

БАНЯ

Банята е обединение на две малки санитарни помещения. В банята заложихме на лъскавите материали за да се създаде представа за повече пространство. Използвани са стъклокерамика и декоративна мазилка. Нямаше възможност за душ кабина затова използвахме стъклена преграда за да отделим зоната за къпане от останалата част от банята.

picture picture picture picture

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.