Интериорен дизайн на апартамент с площ 45,96 кв.м


Този интериор е за младо семейство, което харесва естествените материали и са любители на виното. Проектът включва дневна, спалня и антре, без мокрите помещения и втората спалня, която в бъдеще ще е детска стая. Апартаментът се намира във Варна и част от комплекс Вива. Между другото това е третия дом, който проектираме в този комплекс.


Дневна и кухня

picture picture picture picture

Тук трябваше да комбинираме дърво и камък в интериора. Изискване беше да има бар плот, който да скрива кухненската част и малък работен кът. Около тези точки проектирахме помещението. Търсяхме функционалноста, пестенето на място и мобилност, защото това са начините да се справим с малкото пространство.

picture picture picture picture

До масата за хранене има декорация от каменна облицовка и дърво, която прави интериора в дневната интересен и различен. Малкото работно място и етажерките около него заедно с разтегаемата кафе масичка са точни примери, че и малките интериори могат да са функицонални и красиви. Дивана е двойка, но с горяма табуретка, която позволява той да се превърне в лежанка.

picture picture picture picture

Спалня

picture picture picture picture

Трябваше да запазим леглото и нощните шкафчета (които са от старото жилище на семейството) и да развием интериора около тях. важно беше да има два отделни гардероба. Декоративните неща тук са тавата, който е комибнация от гипсакортон и опънат светещ таван и каменната облицовка зад телевизора. Поради малкото пространство нямаше възможност за стандартен ТВ модул.

picture picture picture picture

Направихме два конзолни шкафа, един под и един над телевизора, който са отваряеми и ще съибрат доста неща. Интересно решение е огледалото, което е на релси и те му позволяват да се движи. Издърпва се до телевизора когато ще се ползва и се сяда на малкото дървено столче, което е под конзолните шкафове. След което се плъзга до прозореца и няма да ни пречи. Успяхме да намрим място и за два гардероба.

picture picture picture picture

Антре

picture picture picture picture

Затворихме със шкафове голяма част от антрето, защото в другите помещения нямаше место за съхранение. Тук скрихме пералнята и сушилнята. За да не стане прекалено затрупано това помещение сложихме голямо огредало с рамка и борд със скрито осветление, което да създате усещане за повече пространсто. Естествено белия цвят тук преобладава.

picture picture picture picture


pinterest-9528c.html