Интериорен дизайн на апартамент с площ 51,62 кв.м.


Интериор на малко жилище с малък бюджет, което се намира в Пловдив. Идеята беше да направим удобно за живеене място за младо семейство, което още няма деца. Направихме някои промени по арх. схема. По-долу може да видите първоначалния план и този с нашите промени.


Дневна

picturepicture picture picture

Заложихме на изчистен интериор без нищо излишно и без претрупване, само най-необходимото. Апартаментът е с една спалня, която в бъдеще ще е детска стая и клиентите искаха да намерим място за легло в дневната. За да има повече пространство приобщихме терасата. Първото предложение беше спалнята да се намира до прозореца, но не се прие. Затова на мястото на кухнята, както е на арх. схема сложихме леглото, а кухнята я изнесохме на „терасата“. За да се случи това направихме предстенна обшивка за да прекараме водата до новото място на кухнята. Махнахме вратата от антрето към дневната и така получихме още малко пространство.

picturepicture picture picture

В помещението освен прозорци до кухнята няма други и затова отделихме мястото за спане със стена от стъклени тухли за да има светлина и в тово пространство. Използвахме светли цветове като бяло и бежово. Визуално не отделихме зоните за да не се „нарязва“ помещението. За да запазим единствения източник на светлина всички уреди са на долния ред на кухнята. Дори за хладилника решението е малък хладилник и малък фризер.

picturepicture picture picture

Другата стая

picturepicture picture picture

Това ще е бъдещата детска стая. Засега ще се ползва като работно помещение. Но идеята беше да се подготви след време с минимални промени да може да се ползва за детска.

picturepicture


Баня

picture picture picture picture

Опитахме се с минимални промени на ВИК да проектираме тази баня. Няма го характерния за нашите проекти опънат светеж тавана, защото той утежнява бюджета. Плочките разбираемо са светли, единствения акцент са декоративните плочки в зоната за къпане. С голямото огледало целим визуално разширяване на помещението.

picture picture picture pictureРазпределение на апартамента преди проекта

picture

Разпределение на апартамента след проекта

picture