Интериорен дизайн на малък апартамент в Стара Загора


Задачата ни беше да с малък бюджет да трансформираме това малко жилище с площ 35,84 кв.м. в модерен младежки интериор. Апартаментът се намира в Стара Загора. Преди 2 години е правен основен ремонт и затова трябваше да запазим наличните комуникации. Това изискване предопредели и посоката на проектиране.


Дневна

picture picture picture picture

Основните цветове са бяло и кафяво със светло син акцент. Дневната символично е разделена с „П“ образна лента от бяло ПДЧ, със светеща синя лента по средата, която разделя това помещение на двете основни зони – хранене и почивка. За да запачим наличните ел. изводи решихме да има таван от гипсокартон, който да ни позволи да сложим на точните места необходимите осветителни тела – лунички и два светещи правоъгълника от опънат таван. Кафе масата е Spirala и се вписва идеално в интериора. Тя е по наш дизайн и може всеки, който си я хареса може да си я поръча.

picture picture picture picture

Спалня

Спалнята е доста малка и не остава място след слагането на леглото и гардероб. За да я направим по-красива използвахме облицовка от ПДЧ с дървесен декор, която тръгва зад леглото (играе ролята и на табла), продължава на тавана и завършва зад телевизора. Облицовката е обсипана със сини правоъгълници с различна форма и размери и те са акцента тук.

picture picture picture picture

Антре

Антрето може да се каже, че е стандартно. Използвахме възможните пространства за два вградени гардероба за съхранение на обувки и дрехи. На тавана има две светещи ленти с декоративна функция.

picture picture picture
Аранжировка след проекта за интериорен дизайн:

picture