Интериорен дизайн на къща в индустриален стил във ВарнаИзискванията за интериора бяха той да бъде в индустриален стил, преобладаващите цветове да са сиво и бяло, а акцентите да са в светло синьото и черно. Къщата се намира в близост до Варна и чистата жилищна площ е 164 кв.м.


Клиентите имаха решение за архитектурата, но се наложи да направим промени. Нашата работа включваше решения за фасадата, външната тераса и преразпределение на вътрешното пространството. Най-отдолу са схемите преди проекта и след проекта.

Относно екстериора на къщата променихме следните неща: външната облицовка я решихме да е комбинация от камък и дърво, увеличихме размера на външната тераса, тя е покрита с дървена пергола с вградено осветление, има изнесен кухненски кът за бързо готвене и скара, има прибиращ екран за прожекции и проектор за домашно кино. Премахнахме външното стълбище към сутерена за да спестим място и за да има топла връзка с първия етаж.


На първият етаж имаше две мокри помещения, от които направихме 1 голяма баня и създадохме място за вградени гардероби. Махнахме стените ограждащи стълбището за сутерена и направихме стъклени парапети. Така се получи отворено пространство и при влизане в дома не се сблъскваш с преградни стени и врати, които да те ограничават, и лесно и приятно се преминава към дневната.

Променихме местата на входовете на двете детски и формата на стената, която ги разделя, направихме я зигзаобразна. Благодарение на този промяна отворихме място за големи вградени гардероби и не отнехме от жилищната площ на стоите. Двете стаи са с еднакво разпределение и дизайн, различават се единствено по цветовите акценти - розово и светло синьо. Малка промяна има и в родителската баня, която увеличим малко за сметка на гардеробната, за да има място за вана.


Интересно помещение е хоби стаята или често наричана мъжката стая. Стилът в нея е доста грубоват и преобладава дървесния декор, а мебелите - ТВ модул, библиотека и винарна са от палети по наш дизайн.


В целият интериор основния цвят е сивото, което преобладава в настилката, стените и тавана. Тази суровост на индустриалния стил се омекотява от белите мебели, светлосиния цвят и различни аксесоари и декорации. При проектиране основния ни стремеж беше голямата корпусна мебел да е вградена за да не пречи на движение и да не отнема от жилищното пространство.


picture picture picture picture picture picture

Дневна


picture picture picture picture
picture
picture

Родителска спалня

picture picture picture

Детска спалня 1

picture picture picture

Детска спалня 2

picture picture

Хоби стая

picture picture picture picture

Баня 1

picture picture

Баня 2

picture picture

Разпределение на сутерен преди проекта

picture

Разпределение на етаж 1 преди проекта

picture


Разпределение на сутерен след проекта

picture

Разпределение на етаж 1 след проекта

picture