Интериорен дизайн на апартамент 135 кв.м

Основната идея, която e следвана при проектиране на този апартамент е да се получи модерно и красиво градско жилище. Проекта включва кухня с трапезария и дневна, спалня, две детски, две бани, антре, гардеробна и тераса. Апартамента се намира в София.


КУХНЯ, ТРАПЕЗАРИЯ И ДНЕВНА

В дневната има прекрасна възможност да се обособят трите зони: готвене, хранене и почивка. Кухнята е голяма с нетрадиционен бар с гранитен плот, който увеличава работната площ, а и така домакинята няма да обръща гръб на гостите си. Абсорбаторът е с вертикален дизайн и е центъра на тази модерна кухня. Масата за хранене е за 8 души и ще може да посреща многото гости на този дом. Плотът е с интересен червен флорален мотив, който продължава и се развива в останалите мебели. Меката мебел е от модулна система, която позволява разнообразие в разполагането на елементите. Ъгловата част може да бъде преместена, като се оформи четворка канапе за да се освободи повече място в дневната. Тапицерията е от еко кожа в два цвята, като тъмния цвят на основата е използван за тапициране на кафе-масичката - дизайнерско решение от MDF, кожа и лакобел.

За топлината в изтънчения дизайн допринася стилната камина, декорирана с естествени материали - каменна облицовка. Таванът е нисък, и това налага запазването на съществуващите ел. изводи, които обслужват всички зони и са разделени на 4 кръга - кухня, трапезария, място за отдих и светеща лента. Над трапезарията има висящо осветително тяло модел CARINO от серията LIRIO на Philips. Останалите лампи са от същата серия, но са прибрани към тавана, за повече удобство. С цел да се предаде елегантност и изящество на иначе скучния таван е използвана Light Tape, която се извива по целия таван. Това е дълга, тънка и ярка електролуминисцентна лампа, с която може да се правят наистина страхотни форми. Настилката е комбинация от ламинат и гранитогрес. Границата между гранитогреса и ламинирания паркет следва формата на светещата линия на тавана, като същевременно оставя под зоната за почивка и трапезарията топлата настилка, а под кухнята и камината - практичната.

picture picture picture picture


СПАЛНЯ

В спалнята е разположено голямо легло с конструкция от ПДЧ и огъната табла от MDF, тапицирани с еко-кожа. В ниша до вратата плъзгащи се вратите разположен двукрилен гардероб, като лицето на гардероба е арт декор на салекс АРТ БЯЛО. Двете свободни стени са решени с декоративен тапет и лилава боя с флорален мотив.

picture picture picture picture

ВТОРА СПАЛНЯ

Втората спалня е предназначена за по-голямо дете. Тя е с изчистен стил, при който надделяват огънатите форми. От огънат MDF е бюрото, както и виещата се в ъгъла зад него S-образна етажерка. Разчупената обстановка се допълва и от декоративната колона на стената, която сякаш плъзва по тавана.

 

image image image image  


ДЕТСКА

Детската е много цветна, светла и приказна. Стените са боядисани в свежи тонове, а детското легло е заобиколено от малка оградка от ПДЧ, която върви по стената. Важното при проектиране на детска стая е многофункционалността. Затова и мястото за сядане до оградката, може да се ползва и за прибиране на много играчки.

picture picture picture picture

АНТРЕ

Антрето е необичайно голямо, с кръгла форма. За да изглежда по-просторно е максимално изчистено от към мебели. Гардероба и шкафчетата до входната врата са вградени и са в същите тонове като стените, за да може максимално да не се натрапват. Етажерка със стилизирана форма на дръво разчупва обстановката. А голямото огледало, при което има елегантен флорален мотив, разширява пространството.


БАНЯ ЗА ГОСТИ

Банята за гости е в бяло и синьо. За да се спести място вместо душ кабина са сложени две отваряеми стъклени крила. Вграденото казанче се допълва с вградените шкафчета от лакиран в бяло MDF, и заедно затвърждават изчистената визия.

picture picture picture picture

БАНЯ

Втората баня е в розово с флорални мотиви. Тук отново за да се спести място вместо душ кабина са сложени две отваряеми стъклени крила, и вграденото казанче се допълва с вградените шкафчета от лакиран в бяло MDF.


ГАРДЕРОБНА

Този апартамент разполага с голяма гардеробна, благодарение на коятo помещенията са изчистени и не са претрупани с мебели.

picture picture picture picture

ТЕРАСА

Терасата е просторна с красива гледка към Витоша. Барбекюто е с каменна облицовка и допринася за създаването на лек и приятен кът за отмора.

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.