Интериорен дизайн на таванско помещение с площ 39 кв.м от INDESIGN

Основната идея при проектиране на това таванско помещение бе да се получи интересно младежко жилище. Проекта включва кухня с трапезария и дневна, спалня и баня. Таванското помещение се намира във Варна. То беше със скосени тавани и трябваше сериозно да се преустрои за да се получи жилище с прави тавани. Кухнята и дневната бяха две отделни помещения, но ги обединихме в едно пространство. Така стана много просторно и имахме по-голяма свобода да експериментираме. Помещението е малко и затова заложихме на изчистен интериор, като преобладават сивия и белия цвят


КУХНЯ И ДНЕВНА

След като са обединени тези две помещения се предоставя възможност за по-голяма кухня с място за всичко необходимо. Всички уреди са вградени, има дори пералня и съдомиялна. Прозореца над мивката и работния плот е разширен за да влиза повече светлина. За да се спести място се реши да няма стандартна маса за хранене и се заложи на стилен бар плот. Бар плотът е удобно място за хранене, което не само увеличава работната площ на кухнята, но и служи за разделяне на кухненското пространство от дневната.

picture picture picture picture

Дневната е чудесно място за отмора, където човек може да разпусне на красивата ъглова мека мебел. За повече комфорт в обстановката дамаската на дивана се дублира в щорите от интериорен текстил с десен "японска стена". Кафе масичката и ТВ модула не са сложни форми, но пък се вписват в изчистения интериор и не ангажират с присъствието си. За разчупване на обстановката допринася декорацията от квадрати с различна големина, която започва над ТВ модула и продължава да "пълзи" по тавана.СПАЛНЯ

Спалнята е много малка, a изискването бeше да има голямо легло 180/200 см. Тук тавана също беше скосен и претърпя известни корекции за да изглежда прав. След реконструкцията под прозорците се получи ниша, в която се позиционираха шкафове, които имат обема на цял гардероб. В средата се оформи кът, с тоалетка и огледало, който при необходимост може да бъде скрит. Тук отново се заложи на една и съща дамаска при интериорния текстил и при шалтето на леглото. За повече интимност в обстановката допринася приглушеното осветление, което е само от вградени лунички.

picture picture picture picture

БАНЯ

Банята е с много ограничени размери. За да се създаде илюзия за повече пространство сложихме голямо ъглово огледало и светли плочки. За повече изчистеност на интериора са сложени вграден и подвижен душ, а също така и тоалетното казанче е вградено.

picture picture picture picture

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.