Интериорен дизайн на апартамент с площ 84 кв.м., гр. Варна

ДНЕВНА и ТРАПЕЗАРИЯ

Това помещение е получено от обединяването на дневна, спалня и коридор. При обединяването на два апартамента се цели да се получи голяма дневна с трапезария. Най-големи трудности създаде обособяването на зоните, поради получилото се начупване на помещението от прозорци и колони. Телевизионния модул съдейства за отделянето на зоните за хранене и почивка в това голямо помещение. Целият интериор търси изчистената визия, затова и стените са светли, настилката е гранитогрес в цвят графит, а декора на корпусната мебел е маслина.

picture picture picture picture

Телевизионния модул се свързва с трапезарията чрез начупена фигура по тавана, която също, както масивната маса за хранене е в декор маслина. Зад бялата мека мебел има вградени шкафове, с осветена декоративна ниша. Този елемент от интериора, се повтаря и в антрето, което се отделя от дневната със стъклена преграда с врати, с хоризонтални дървени ламели. Дървените ламели са другият характерен елемент, от интериора на този апартамент, който срещаме освен на преградите и на шкафовете

picture picture picture picture

КУХНЯ

Целта на кухнята е главно приготвяне на храната, затова макар е малка тя е достатъчна за да побере основните домакински уреди. Светлите декори на стените и шкафовете допринасят за това кухнята да дава усещането за чистота и простoр. Вместо стандартната маса тук имаме бар плот, който увеличава работното пространство и предоставя удобен кът за бърза закуска.


picture picture picture picture

АНТРЕ

Антрето е оформено от коридора на единия апартамент, антрето на втория апартаменти и едно мокро помещение, което първоначално е между двата апартамента. Осветлението е изцяло от лунички. Вместо открито портманто, е използван голям вграден гардероб, поместен в ниша. За да се избяга от монотонното еднообразие, през средата на гардероба минава осветена ниша за декорации.


picture picture picture picture

БАНЯ ЗА ГОСТИ

Това е банята за гости, която се получи от обединяването на тоалетната и коридорче. Помещението е тясно и дълго, като в двата му края са позиционирани вградената тоалетна и зоната за къпане. Мястото за къпане е отделена със стъклена преграда и включва вграден и свободностоящ душ. Използваният светещ, бял, опънат таван с вградено осветление, допринася заедно с елипсовидната мивка за усещането за простор в това дълго и тясно помещение.


picture picture picture picture

ОСНОВНА БАНЯ

За да може основната баня да е голяма и комфортна, тоалетната е изнесена в отделно помещение. Светлите тонове на плочките и голямото огледало също допринасят за визуалната илюзия за простор. Зоната за къпане е отделена със стъклена преграда. Тук отново е използван светещ, бял, опънат таван с вградено осветление.


picture picture picture picture

ТОАЛЕТНА

Тоалетната не е голяма, но благодарение на огледалото, което продължава по цялата й дължина и разсеяната светлина, която хвърля вграденото осветление на белия, опънат таван, е удобна и приятна за ползване.


Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.