Интериорен дизайн на апартамент с площ 69 кв.м., гр. София


Интериорния дизайн при този проект цели цялостното обновяване на апартамент, който се намира в стара кооперация с гредоред и височина на тавана 3,2 м. Проектирането обхваща дневна, кухня, спалня, антре и баня, като навсякъде присъства лилавият цвят, чрез който се цели единност на интериора.


ДНЕВНА

Вестибюлът е вкаран към дневната и е направен като място за игра, за да се компенсира липсата на детска стая. Преходната врата е махната, а гредата на тавана, която някога е разделяла двете части на помещението е прикрита от по-ниската част на тавана облечен с гипсокартон. Помещението е просторно и с изчистена визия, като мястото за почивка е обособено от П-образна мека мебел в светли тонове.

picture picture picture picture


КУХНЯ

Двуредовите шкафове в избелен светъл дъб изпъкват на фона на лилавите стени в кухнята. Цвета от стените се пренася в острова по средата на кухнята, който освен работно място е и място за съхранение с шкафове. Над него има и подходящ островен абсорбатор. Кухнята съчетава в себе си и трапезария със стъклена маса и място за четири стола. Чудесен пример за функционалност в неголямо помещение.

picture picture picture picture

СПАЛНЯ

В спалнята отново присъстват лилави стени, но този път с тъмен декор на мебелите с бял акцент. Централно място заема леглото, което изпъква с вграденото си осветление под рамката на матрака. Разбира се функционалността е на първо място, което го доказва големият двукрилен гардероб с плъзгащи се врати и П-образната фигура от големи шкафове на стената срещу леглото. Тоалетката в бяло разчупва обстановката и придава закачлив акцент на иначе тежките и тъмни мебели.

picture picture picture picture


БАНЯ

Банята е в много светло лилаво. Тук отново е заложено на квадратните форми, като пак се търси контраст с мебелите. Шкафът за мивката е в тъмен декор, а самата мивка е бяла, бели са и декоративните рафтчета. Нишата зад вратата е обособена като зона за къпане и е отделена със стъклен параван. Душът в по-голямата си част е вграден, като само рамото с главата се подават от стената.

picture picture picture picture


Аранжировка след проекта за интериорен дизайн:

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.