Интериорен дизайн на ателие с площ 70 кв.м


ДНЕВНА и КУХНЯ

Представяме Ви един необичаен интериорен проект. Той е такъв защото чрез него това ателие, което функционално не е предвидено за живеене, е модифицирано така, че да задоволи всички нужди на своите собственици. Разположено на последния етаж на сградата, в която се намира, то има своите преимущества, като просторна тераса и невероятна гледка към морето, но и не малко недостатъци, като скосени тавани и асансьорна шахта в средата на дневната.
С настоящия интериорен проект дефектите се превърнаха в ефекти. На мястото на асансьорната шахта можем да видим камина на газ, с която може да се отоплява целия дом, заобиколена от множество шкафове. От входната врата се влиза директно в дневната, където ни очаква просторен кът за отмора с удобна Г-образна мека мебел. Кухненският кът е компактно място побрало в себе си всичко необходимо, като успява да съчетае както работно място за приготвяне на храна, така и трапезария със стъклена маса и столове.

picture picture picture picture


СПАЛНЯ

Коридора водеш към спалнята е осветен допълнително с лунички монтирани ниско в стената на нивото на пода. Самата спалня е отделена от останалите помещения със стъклена врата. Спалнята има собствена баня, отделена със стъклена преграда, и снабдена с подово отопление. За да се избегне претрупаност от към мебели, са използвани стъпаловидни шкафове.

picture picture picture picture


ТОАЛЕТНА

В тоалетната са инсталирани вградени тоалетно казанче и биде, с което се оформят две декоративни ниши. Огледалото към мивката придава дълбочина, а опънатия светещ таван допринася за оптическото разширяване на помещението. Цвета на плочките имитира дървесен декор, който кореспондира с мебелите в целия апартамент.

picture picture picture picture


Аранжировка след проекта за интериорен дизайн:

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.