Интериорен дизайн на студио с площ 25 кв.м.


Студио, превърнато в жилище за един човек с максимално оползотворяване на пространството, където всяко нещо което виждаме е сложено там за да бъде не само красиво, но и преди всичко функционално. Интериорния проект включва дневна с кухня, спалня и баня.


ДНЕВНА и КУХНЯ


Дневната е стаята, която умело съчетава в едно доста ограничено пространство три зони - зона за готвене, зона за хранене и зона за почивка. За да се придаде дълбочина на помещението допринасят продълговатите форми на гипсокартона на тавана боядисани в тълно лилаво, снабдени с вградено осветление. Зоната за готвене е отделена визуално чрез бар плот в светло лилаво, който е продължение на комина в стената. Под бара е заделено място за прибиране на малка кафе-масичка, част от зоната за почивка, която в случай на нужда стои пред меката мебел. В тази зона е поместена едноредова кухня с вградени уреди.
Зоната за почивка е обособена с двойка разтегателен диван, пред който може да стои споменатата вече кафе-масичка. На стената пред него има тв-шкаф, направен от разположени несиметрично правоъгълници. Над него е закачен телевизора. Стената срещу зоната за почивка е изцяло в лилав декоративен тапет с флорални мотиви. В ниша в стената, до прозореца има вграден гардероб с високи до тавана врати.
В дъното на дневната, до прозореца е оформена зоната за хранене с малка маса за двама.

picture picture picture picture


СПАЛНЯ

Спалнята не е голяма, и няма място за голям гардероб. По-голямата част е заета от двойно легло, което освен удобно е и практично със своят повдигащ се механизъм и ракла отдолу. Малкото гардеробче до него, подължава в шкафове прилепени до тавана, които обхождат сетните на цялата стая и се преливат в леки етажерки и малка тоалетка, която може да се ползва и като работно място. Цветовете са дъб шампан съчетан с кафяв декоративен тапет с флорални мотиви.

picture picture picture picture


БАНЯ

Банята не се различава от останалите помещения със своята ограниченост на пространството. Затова мократа зона за къпане е отделена с душ кабина, тоалетната чиния е с вградена структура за водата, а мивката е с малко шкафче за тоалетни принадлежности.

picture picture picture picture

Аранжировка след проекта за интериорен дизайн:

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.