Интериорен дизайн на част от хотел "Регата"


Хотел "Регата" се намира в куротен комплекс "Слънчев бряг". Проектът за интериорен дизайн обхваща част от хотела, която включва проектиране на фоайе с лоби бар и рецепция, ресторант и заседателна зала. Основната идея при този проект е да се промени изцяло старата визия, защото хотела се разширява, променя се категоризацията му и желанието на собственика е той да функционира целогодишно.


Логото на хотела е в оранжево, затова е използвано като акцент и е съчетано с кафяво. Така тези цветове допринасят за елегантната визия на интериора, като същевременно придават топлина, нежност и уют. Фоайето е просторно и има място за рецепция и за лоби бар.


Основния цвят на фоайето е светло бежаво, на фона на който приятно изпъкнат акцентите на интериора в оранжево и маслина. Един от тези акценти е кафявата ивица по пода, която повтаря фигурата на тавана от гипсокартон, също в кафяво. Тя тръгва от входа към вътрешността на фоайето, като преди рецепцията завива на 90 градуса и продължава към лоби бара, докато фигурата на тавана се спуска зад рецепцията. Плотовете на лоби бара и рецепцията са от бял лакобел, а лицата са съчетание от ПДЧ в оранжево и маслина, които образуват неправилни форми с разчупена, но неангажираща визия. Идеята се доразвива по колоните, които са декорирани с елементи от ПДЧ маслина на оранжев фон. По същия начин е променена и визията на асансьора.


Когато говорим за акценти, не може да не споменем кръговете от гипсокартон с опънат светещ таван. Боядисани в кафяво и с впечатляващите размери от 160 см те доминират на фона на светлия таван. С вграденото си осветление те хвърлят разсеяна, мека светлина без да се натрапват. По тавана има и декоративни кафяви канали с вградени луни, които както и кръговете, се повтарят и на тавана на ресторанта. За комфорта на гостите на фотела, са направени малки сепарета с дивани и фотьойли, с прави форми и светъл бежов цвят. До рецепцията е обособено и място за забавление с маса за билярд.


Ресторанта е разширен за сметка на външната тераса, като по този начин е увеличен неговия капацитет и в момента е за около 60 човека. С разширението се дава и възможност, ресторанта да бъде свързан с лоби бара чрез общ бар. За повече дискретност масите са отделени с прегради от боядисан в оранжево MDF, изрязан със форми дублиращи тези на лицата на рецепцията и лоби бара.


С извършените промени в хотел "Регата" се цели неговото целогодишно функциониране, а това налага и наличието на конферентна зала, в която да се провеждат различни събития: бизнес срещи, обучения, презентации, състезания и т.н. Първото събитие, което ще се проведе, в това помещение, е международен турнир по шах и затова тук е представено такова. Заложено е на мобилни елементи: масите, столовете и бюрото могат да се преместват и в зависимост от нуждите на съответното събитие, което ще се провежда, да се пренаредят най-ефективно. Вграденото осветление с луни на тавана допринася за добрата осветеност на помещението, без да дразни или да се натрапва.


picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picturepicture picture picture picture picture picture picture picture


picture