Интериорен дизайн на офис с площ 80 кв.м


Заданието на този проект включваше преразпределение на тристаен апартамент в офис с три помещения – приемна с рецепция, работно помещение и кабинет за управителя. Проектът се намира във Варна. По-долу са двете разпределения (преди и след проекта) и от тях може да видите кои стени махнахме и кои изградихме. Стената между работното помещение и кабинета също я премахнахме и на нейно място сложихме шкаф, който да може да се ползва и от двете страни. Променихме и входа.

Бизнесът на собственика изисква много шкафове за архивиране на документи и това беше едно от най-важните изисквания за дизайна на офиса. Другото условие, което ни поставиха беше максимално ефективно да разпределим различните функционални зони, но да не претрупваме офиса и да има колкото се може повече свободно място.

Офисът е за 5+1 работни места, които са обособени по следния начин: - 2 работни места в приемната, плюс маса за 4 човека за срещи с клиенти и зона за изчакване. - 3 работни места в работното помещение с възможност за 4 място в бъдеще и малък кухненски кът, който е скрит зад 2 врати. - 1 работно място за управителя с модул за заседания и място с мека мебел за почивка.

Характерът на бизнеса не позволяваше много цветове и затова интериора е много изчистен с малко цветове. Решихме да заложим на бели стени, които да са неутрален фон, на който да изпъкнат мебелите и декоративните елементи. Избрахме за декор на мебелите маслина, защото с него мебелите се открояват много красиво на белия фон.

Работните места са със стъклени прегради с дървени летвички за допълнителна декорация. Всяко място за работа е така проектирано да не липсва нищо на човека, който ще работи на него. Скрити, но лесно достъпни са кутиите на компютрите, кабелите и офис техниката. Това спестява много време и усилия при работа и оползотворява максимално ефективно наличното пространство.

За осветлене избрахме светещи опънати тавани и вградени лунички. Висящи тела има само в кабинета и над масата за срещи с клиенти в приемната.

Приемна

picture picture picture picture picture picture picture picture

Работно пространство

picture picture picture picture picture picture picture picture

Кабинет за управителя

picture picture picture picture


Баня

picture picture picture picture picture picture picture picture
Аранжировка преди проекта за интериорен дизайн:Аранжировка след проекта за интериорен дизайн:

Мебелите са по проект на студио INDESIGN.