Интериорен дизайн на заведение с обща площ 108,88 кв. м


Това заведение се намира в малък черноморски град и заданието беше да изглежда коренно различно от всички останали. Целта е да се привлекат младите хора и затова трябваше да е в модерен стил. През деня ще се посещава от работещите хора в града, защото е в центъра, а вечер ще работи до късно като бар.

Заведението разполага с подземно помещение и желанието на клинтите беше да го използваме. Това беше най-трудната част от проекта. Връзката на заведението с това помещение беше само външна и трябваше да измислим решение да има вход отвътре. До сега се ползваше само като сервизно помещение. За да освободим място преместихме и тоалетната долу. Изградихме стълбище, което води до тоалетната и да още едно помещение, което ще е склад и малко работно място.

Изглед отвън

picture picture picture picture picture picture picture picture

Основно помещение

Използвахма морската тематика в целия интериор. Масите и столовете са изцяло проектирани от нас и идеята беше да наподобяват склета на лодка или кораб. Замислени са от шперплат, но могат са се изпълнят и от дру материал. Барът е с неправилни линии и наподобява стилизирана вода, а тавана е опънат светещ. Интересната му виизя се допълва от канали с вградено синьо осветлени. Каменната облицовка сериозно присътва в интериора, защото това е част от характера на града.

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

Трудостта на решението за вход към долното помещение освен технически се усложняваше и от това да измислим как де не загрозим целия интериор. Целта ни беше да превърнем тоза стълбище в нещо интересно и красиво. Въпреки, че града е малък той има доста стара и дълга история. Затова изписахме историята на стъклени паравани, които обезопасяват стълбището надолу, а самите стъпала са със скрито осветление.

Тоалетна

Специално изискване беше да обърнем особено внимание на тоалетната. В почти всички заведения тоалетните са ужасно неправилно проектирани и лошо изпълнени. Тук нещата трябваше да са различини. В дясно от слълбището се намира тоалетната. Използвахме интересни плочки, които наподобяват визията на грамофонни плочи. Заменихме стандартната табела указваща посоките на мъжката и дамската тоалетна с метални образи на мъж и жена със скрито зад тях осватление.

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

Сервизно помещение

Целта тук е да имаме малък работен кът с архив за документация и складово пространство

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

Аранжировка на горното помещение:



Аранжировка на долното помещение:

Мебелите са по проект на студио за интериорен дизайн и мебелен дизайн INDESIGN.


pinterest-9528c.html