Интериорен дизайн на фризьорско студио Galissima


Фризьорското студио се намира в Ямбол. Фризьорското студио е интересно обществено пространство, в което хората прекарват малко повече от чисто необходимото функционално време. Затова е важно то да си има собствен стил и да направи преживяването на посетителите приятно. Това ни беше и целта.


Стените, пода и тавана са в меки цветове, които не се натрапват, но искахме да има цветни акценти в интериора. Това го постигнахме с различни по цвят и форма осветителни тела, червен диван до рецепцията и пикселизирана графика на жена, до която има голямо огледало, което съпровожда движението и уголемява пространството.


Във всяко студио за красота е необходимо да има огледало за да може хората, които го посещават да могат лесно да видят промяната в себе си при влизане и при излизане. Огледалото прави помещението да изглежда по-голямо, а и отражението на цветната снимка действа като цветен прожектор, който озарява цялото помещение.


Зоните за подстригване са изчистени без нищо излишно – голямо огледало с декоративна рамка, вградено осветление и стол.

Горното помещение се използва от собственичката за жилище. Стълбището е по наш дизайн – метална конструкция с дървени стъпала. То е остъклено за да се отдели личното от общественото пространство и да не се разпространяван космите извън студиото. От друга страна стъклото не затваря и не ограничава самото помещение.


Името на студиото Galissima е също наша идея и е то е свързано с как се казва собственичката и има лека игра на думи.

picture picture picture picture

picture picture