Интериорен дизайн на офис на студио за графичен дизайн


Новото предизвикателство, пред което бяхме поставени, беше да направим дизайн на офис за наши колеги – екип от графични дизайнери и програмисти. Офисът се намира в гр. София.

Изискванията бяха да се постигне „супер съвременен дизайн като на старт-ъп компания от Силиконовата долина“, да се преплетат неизбежните офис-елементи с индустриален стил, цветни акценти и няколко вида разнородни материали, като за тази цел разполагахме само с 32 кв. м.

Осигурихме 4 работни места, диванче за отдих и достатъчен обем за съхранение. Светлините са 3 вида, но съобразени с предназначението си – висящи осветителни тела, спотове в тавана и скрити LED-ленти.

Акцентът пада върху дизайна на голямото бюро, което обединява 3 материала – метал, стъкло и дърво и създава една затворена форма, приютяваща човека, който работи на него.

Виниловата настилка е много подходяща за офиси, тъй като е устойчива на износване и има характерен мек матиран завършек, а също се вписва добре и на индустриалния стил.

picture picture picture picture

Цветното стъкло съответства на синия корпоративен цвят и индивидуализира цялостно пространството.

Каменната облицовка на стената винаги е добре дошла, когато искаме изразителна текстура и контражурно осветление на логото.

Така успяхме за ограниченото и специфично по форма помещение да измислим съвременен и адекватен дизайн за създаване на обстановка, подходяща за творческа дейност и цифров начин на мислене, какъвто е този на дизайнерите.