Дизайн на дървена модулна библиотека

 

Всеки има различно като големина място за съхранение на книги, а готовите библиотеки, които се продават са със стандартни размери и това съдадава неудоство при подреждането на книгите, и всеки ги къта в който ъгъл намери. Поставихме си за цел да създадем продукт, който да решава това неудобство и то по лесен, удобен и красив начин. Искахме всеки да може да оползотвори своето лично пространство и да създаде толкова голяма библиотека, колкото му е необходима.  

 

Нашето решение, което измислихме е дървена модулна библиотека. Как тя решава този проблем? Ако някой има свободно пространство с широчина 1 м, друг с 2 м, а трети 3, и т.н., всеки от тях да може да си вземе толкова модули, колкото му са необходими. Библиотеката може да се разраства хоризонтално и вертикално. Така сами ставаме създатели на своето лично книгохранилище. А и участваме в неговото създаване. Освен това библиотеката може да се разраства с времето с увеличаване броя на книгите ни. Това става бързо и лесно с добавяне на нови модули.

 

Основния модул е квадрат с размери 40/40 см и е направен от дървени профили, липа 3/3 см. Благодарение на ребровата конструкция всички модули се съединяват, като зъбци един за друг и конструкцията става стабилна. Така бибилотеката може да се разраства на височина и на широчина, според наличното пространство. А свързването на отделните профили един за друг, за да създадат модул става чрез нанизване на метална проволка, като отпред и отзад са завити с с глуха гайка, като предварително е направена дупка от двете страни на всеки профил. 

 

Профилите са обработени с бои на водна основа на Sirca. Палитрата на Sirca е богата и има възможност модулите да са боядисани в различни цветове и дървесни декори. Разновидността може да бъде наистина голяма.

 

В конкретния модел билиотеката се състои от 6 модула, от които 2 са в естествен цвят, 3 в син цвят и един в сиво. Модулите позволяват различни варианти за сглобяване според наличното пространство, което придава допълнителна мобилност на продукта.

 

 

 

image image image image 

image image image image 

image image image image

 

Варианти за подреждане на дървената модулна библиотека.

image image image image